A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Квітневий ліцей" Квітневої сільської ради Житомирського району Житомирської області

День ЦЗ

Дата: 07.05.2024 13:10
Кількість переглядів: 9

Традиційно в останні дні квітня в нашому ліцеї проводиться День цивільного захисту. Зараз в умовах повномасштабної війни ми, як ніколи, розуміємо, якими небезпечними можуть бути повітряні тривоги, мінні небезпеки, хімічні атаки чи атаки шахедів, та й панічні атаки теж. Створити відчуття безпеки, а це не лише про використання безпечного укриття , а й вміти надати один одному допомогу, знати як і де сховатися від небезпеки, навчитися володіти своїм тілом і розумом в момент паніки- ось які уміння і навики ми намагаємося дати нашим учням.

Отож, в І половині проведення Дня ЦЗ з учнями старших класів зустрілися спеціалісти з питань безпеки - психологи Поліського державного університету, які провели тренінг ,,Психологічне налаштування в умовах війни'', та військовослужбовці Житомирського районного відділу ТЦК, які ознайомили старшокласників з частиною бойового комплекту військового - бронежилетом, каскою, автоматом, розповіли про реалії війни, перемоги і досягнення ЗСУ та біль втрат побратимів. Старшокласники вправлялися у розбірці автоматів, одягли на себе бронежилети та каски.

Друга частина заходу була показово - практичною. Адже хлопці 11 класу демонстрували набуті на уроках ,,Захисту Вітчизни'' навики - елементи стройової підготовки, біг з перешкодами, стрільбу з гвинтівок, домедичну допомогу, транспортування пораненого, силові вправи.

Вчитель фізичного виховання Шадура Ю.Р., який підготував виступ хлопців, теж продемонстрував навики рятівника, зокрема показав на манекені як проводиться серцево- легенева реанімація.

День ЦЗ був насиченим та продуктивним. Дуже хочеться, щоб наші діти жили в мирі! Перемоги нам всім і мирного неба!На зображенні може бути: 7 людейНа зображенні може бути: 5 людейНа зображенні може бути: 2 людиниНа зображенні може бути: 7 людейНа зображенні може бути: 8 людейНа зображенні може бути: 1 особа, трава та деревоНа зображенні може бути: 10 людейНа зображенні може бути: 3 людини та траваНа зображенні може бути: 1 особаНа зображенні може бути: 2 людини, батут та натовп


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень